4 Nisan 2016

Çocuk Dostu Medya Günü!

Da Vinci Learning Eğitim Kanalı, çocuklara doğru bir medya okuryazarlığı kazandırmak için aileler ile biraraya geldi.

Sorumlu televizyon izleyiciliğini misyon edinen Da Vinci Learning Eğitim Kanalı, The Zoneby Finansbank’da yer alan eğlenceli oditoryumu ve atölyelerinde düzenlediği Çocuk Dostu Medya Günü’nde anneleri ve çocukları ağırladı. Önce Da Vinci Learning Oditoryumu’nda uzay, teknoloji, bilim, tarih, kültür, sanat ve matematiğin ne kadar eğlenceli dersler olduğunu birbirinden renkli filmler ile deneyimleyen 5-14 yaş arası çocuklar, sonrasında aileleri ile tırmanma duvarı ve trambolinde matematik öğrendikleri "Harika Matematik Sergisi”ni gezdiler.
Da Vinci Learning Eğitim Kanalı

Şaşırtıcı ve interaktif Da Vinci Learning Özel Gösterimi ile eğlenceli bilim deneylerinin yapıldığı Çocuk Dostu Medya Günü’nde ayrıca, özel bir panel gerçekleştirildi. Da Vinci Learning Ülke Müdürü Banu Canözkan, Yazar ve Eğitimci Banu Özkan Tozluyurt ve Teknolojik Anneler Kurucu Ortağı Derya Divrikli Gül gibi değerli eğitimci ve yazarların konuşmacı olarak katıldığı panelde çocuk ve medya okuryazarlığı üzerinde duruldu. Anne babalara, medyayı çocuklarına fayda sağlayacak şekilde nasıl kullanabilecekleri, sosyal medya alışkanlıklarını en sağlıklı şekilde nasıl yönetebilecekleri ve okul dışındaki zamanı medya ile hem eğlenceli hem eğitici olacak şekilde nasıl değerlendirebilecekleri ile ilgili konular konuşuldu.
Da Vinci Learning Eğitim Kanalı

Türkiye Barista Şampiyonu Serkan İpekli’nin sunumu ile özel kahvelerin ve Bröd Nişantaşı tarafından güne özel üretilmiş çikolataların tadıldığı etkinlikte, Da Vinci Learning Ülke Müdürü Banu Canözkan çocuklara doğru bir medya okuryazarlığı kazandırmak için ailelere şu önerilerde bulundu… “Türkiye’de eğitim ve okullar aileler için her zaman öncelikli konular arasında yer alıyor. Gündelik hayatta, mevcut eğitim sürecini destekleyen veya sekteye uğratan birçok rutinin başında ise ebeveylere göre internet ve TV gibi mecralar geliyor. Çocuklar çok küçük yaşlarda özellikle televizyon ve beraberinde çizgi filmleri izlemeye başlıyorlar. Biz bu anlamda hem anne babaların hem çocukların ihtiyaçlarını aynı anda karşılayacak bir kanal oluşturmaya çalıştık. Çocuklar eğlenirken birçok yeni bilgiyi, merak etmeyi ve dünyayı sürekli keşfetmeyi öğreniyor, anne babalar ise çocuklarına doğru bir medya okuryazarlığı kazandırarak, güvenli ve faydalı bir TV izleme deneyimini gönül rahatlığını yaşatıyor.

Çocukların TV karşısında bir patates çuvalı gibi oturmalarını istemiyoruz. İçinde bulunduğumuz ve her geçen gün daha da hayatımıza giren medya çağında Pasif TV izleme deneyimini ortadan kaldıran bir konsept sunuyoruz. TV karşısında geçirilen zamanın aile içindeki iletişimi artıran, çocukların eğitimine katkı sağlayacak saatler olmasını sağlıyoruz. Da Vinci Learning ile aileler çocuklarına bir kısıtlama getirmeden gönül rahatlığı ile bu eğlenceli ve eğitici zaman için izin verebilirler.

Ayrıca, bu misyonumuzu sadece ekranda gerçekleştirmekten çok, dışarıda mümkün olan her platforma taşımaya gayret gösteriyoruz. The Zone ile yaptığımız eğitim ortaklığı da bu vizyonumuzun değerli bir parçasıdır. En iyi eğlenceli eğitim programlarını bulmak için verdiğimiz çaba hiç bitmeyecek. Çünkü bizler keşfetmenin heyecanını ve öğrenmenin verdiği mutluluğu biliyoruz ve bunu yeni nesillere de aşılamak istiyoruz.”

Da Vinci Learning TV’nin amacı, akşam yemeğinde masa başında toplanan ailenin konuşmasını sağlamak…
Zamansız ve mekansız bir öğrenme felsefesi üzerine kurulu olan Da Vinci Learning felsefesi, tv izleyiciliğinde hareketsizliği değil, aksine aktif bir katılımı destekliyor. Kendini bir çocuk kanalı olmaktan çok, sorumlu bir eğitim kanalı olarak tanımlayan Da Vinci Learning, şaşırtıcı bilimsel fikirlerin anlaşılabilmesini sağlayan programlar sunarak, akşam yemeğinde masa başında toplanan ailenin konuşmasını sağlamayı ve izleyicilerde evrenin gizlerini ortaya çıkarmaları konusunda merak uyandırmayı amaçlıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder